DROOMWEVERIJ

- Droomweverij - - Inleiding - - Slaapstadia - - Enkele soorten dromen - - droomvolkeren en droomculturen - - psychoanalytische stromingen - - droomverhalen - - actieve imaginatie - - Oefeningen en tips - - droomcitaten - - Droomwerkgroep - - droomuitleg - - Links - - Gastenboek -

Hartelijk welkom bij de droomweverij! 


Mijn naam is Ineke de Vries. Ik reken mezelf tot de gevoelige, beschouwende en creatieve mensen onder ons. Daar liggen mijn interessegebieden dan ook. Zo komt het dat ik me nu alweer bijna vijftien jaar met dromen en droomanalyse bezig houd.


Als kind was ik al gevoelig en een droomster, maar ik voelde me vaak niet begrepen door mijn omgeving. Er werd in het milieu waarin ik ben opgegroeid niks mee gedaan, laat staan dat het positief werd gestimuleerd. Sterker nog: gevoeligheid werd afgedaan als niet ter zake doende zwakte dat verholpen moest worden...Het evenwicht was ver te zoeken en eigenlijk is dat nog steeds zo in onze snelle jachtige consumptiemaatschappij.


Ik trok me dan ook het liefst terug in mijn eigen wereldje. Ik hield toen al veel van sprookjes/mythen/volksvertellingen en dit kwam veelvuldig terug in mijn kinderspel. Zo verzon ik al spelend mijn eigen verhalen. Droomwerk was dus al van kind af aan mijn passie. (dit nu met een knipoog naar het verleden)


De kracht ervan werd me pas veel later duidelijk. Het werd een antwoord op mijn verleden/heden en toekomst en een krachtige leidraad in mijn leven op het moment dat ik de samenhang en symboliek ervan van binnenuit ging ervaren en begrijpen. Het heeft me een basis gegeven waar ik altijd op terug kan vallen en het heeft me met beide benen in de realiteit gezet.


‘ Hoe kan dat?’  zult u misschien denken. Droomwerk is oppervlakkig gezien vaak zo vaag en ondefinieerbaar.. Maar op het moment dat u gaat begrijpen/beseffen dat alle droomsymbolen en droompersonages bij u horen en de manier waarop u zich daarmee relateert in binnen – en buitenwereld, alles zegt over hoe u nu in het leven staat, komt u dichter bij uzelf te staan dan ooit en van daaruit ontstaat er een levensdraad/doel dat u krachtiger bij zal staan dan ooit.. U kunt onuitputtelijk van deze bron gebruik maken op het moment dat u uw dromen serieus gaat nemen en de moed op kan brengen uw rijke binnenwereld te ontdekken. U zult zien dat dromen dan een concrete leidraad kunnen zijn bij het verwezenlijken van uw ‘dromen’.


Mijn trainingen heb ik gehad bij Barbara Driessen uit Orvelte (Drenthe). Ik heb een aantal jaren droomworkshops bij haar gevolgd en uiteindelijk de jaartrainingen; dromen als middel tot bewustwording bij haar gedaan. (Voor meer info: kijk bij mijn links)


Rest mij nog jullie allen veel plezier, helderheid, wijsheid en inzicht toe te wensen. Ik hoor graag jullie reacties in mijn gastenboek.